lauantai 1. maaliskuuta 2014

RSKK Tokotreenit - kouluttajana Oili Huotari

Tänään olikin yllättäen RSKK:n tokoryhmällä ulkopuolinen kouluttaja. Kouluttajana toimi PM-kultamitalisti 2013 Oili Huotari. Todella hyvin osaa lukea koiria ja todella hyviä neuvoja saimme. Innolla odotan tuottaako nämä asiat tulosta.

Aiheeksi otin meille luoksetulon pysäytyksen - koska siinä on eniten töitä AVO-luokan liikkeistä tällä hetkellä. Mutta Oili huomasi että meillä on paljon tärkeämpääkin treenattavaa Cindyn kanssa joten treenattavat asiat siirtyivät kyllä muihinkin seikkoihin:


  • Luoksetulon pysäytys - Cindy ottaa pysäytyskäskyn jälkeen pari askelta. Tätä vahvistettava. Cindy on myöskin alkanut tosiaan tekemään ihmeellisen loikan luoksetulossa - ilmeisesti narupallon heittojen takia. Joten palkkaus tästä lähtien: takapalkka. Lisäksi suunnilleen yhtä paljon läpijuoksuja niin että Cindy saa juosta palkalle minun ohitseni (minä heitän palkan).
  • Pysäytystä treenataan ihan muissa asioissakin, eli itse peruutan ja varmistan että Cindy pysähtyy kerrasta (ilman askeleita). Voisi opettaa kiertämisen jonka jälkeen voisi treenata pysäytystä.
  • Namista luopuminen: kädestä ei hamuta. Namikäsi esille - ja käsi lähtee pois jos tavoittelee namia, kun luovuttaa saa palkan.
  • Maltti - minun täytyy olla tarkka näissä asioissa. Esim. jos käsken istumaan niin siinä kohtaa sitten istutaan, jos liikahtaa pois laitetaan koira samaan kohtaan ja toistetaan käsky.
  • Rauhoittuminen: Lepää käskyn opettaminen. Opetetaan makaaminen niin että Cindy saa makoilla missä asennossa haluaa. Ei samaa käskyä tässä kuin paikkamakuussa (paikka) ettei pilaa paikkamakuuta.
  • Tärkein treeni: ylikierrosten poistaminen. Ennen kuin Cindyn kanssa aletaan treenaamaan saa riekkua pallon kanssa niin kauan kunnes ylimääräiset höyryt ovat poissa. Kun tullaan sisälle halliin heitetään Cindylle kasa nameja joita saa syödä. Vasta sitten aloitetaan treenaaminen. Lisäksi välillä annetaan myös treenien välissä riekkua ylimääräisiä höyryjä pois.
  • Minun täytyy olla ehdottoman selkeä kaikessa mitä teen. Kertoa SELVÄSTI jos Cindy tekee jotain epämiellyttävää - ja kehua kun tekee oikein. Ja minun täytyy puuttua hanakammin näihin.
Lämmitti kyllä mieltä kun Oili sanoi että me päästään todella pitkälle kun vaan saadaan kanavoitua Cindyn energia oikein. Lisäksi sanoi että Cindy selvästi nauttii tekemisestä ja on keskittynytkin. Mutta sitten välillä (yleensä liikkeiden välissä) Cindyn höyrykattila alkaa kuohua ylitse ja tapahtuu tätä riekkumista (ihmisten/koirien luo karkailua ym ylimääräistä).
Saattoi olla jotain muutakin vielä mitä Oili sanoi... mutta tässä kaikki mitä nyt muistan.

Loistavat treenit!!!


Tässä vielä youtube-video Oili Huotarin PM 2013 suorituksesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti