lauantai 22. maaliskuuta 2014

Koiratanssikisat Ylöjärvi (ja hivenen avautumista... murrr!)

Tänään tosiaan suuntasimme Ylöjärvelle koiratanssikisoihin. Cindy tuli myös turistiksi mukaan.
Daisyn kanssa kisasin freestylen VOI-luokassa viimeisenä. Eli odotusta ja jännittämistä piisasi. Ennen AVO ja VOI luokkaa oli kehääntutustuminen ja hivenen oli Daisy nukuksissa mutta kun oli meidän kisasuorituksen aika niin heräsihän tuo noutajakin tanssimaan. 





Tällä kertaa ohjelma meni hyvin - paremmin kuin viime kerralla jolloin tuli todella selkeä kieltäytyminen ja muutama liike oli epäpuhdas ja muutamia muitakin mokia siellä sattui viimeksi. Nyt ohjelma sujui paljon paremmin - mutta saimme pisteitä vähemmän tällä kertaa... En oikein tiedä mitä tästä ajatella? Turhauttaa niin paljon kun omasta mielestään onnistuu paremmin niin pisteet puhuvat toista. Huoh. Toki tässäkin suorituksessa oli muutamia epäpuhtauksia - mutta harvoin koiratanssikisoissa ihan sellaista treenisuoritusta saakaan tehtyä. Musiikki oli aivan liian hiljaisella... joutui oikeasti keskittymään kehässä että pysyy koreografiassa eikä itselle tullut sitä esittämisen "fiilistä" kun osa keskittymisestä meni tähän seikkaan.



Mutta tässä tämä kisasuorituksemme:


Saatuani tuomarien pisteet ja yhden tuomarin kommentin suorituksesta minulle tuli kyllä huono fiilis... kommentti menee näin: "Koiralla ihana asenne työskentelyyn! Osa liikkeistä oli koiralle fyysisesti työläitä (ryömiminen, takajaloilla kävely) - miettisin näiden liikkeiden merkitystä ohjelmassa. Perusliikkeistä koottu sujuvasti etenevä kokonaisuus, jossa ohjaaja liikkui hyvin".
En ymmärrä tätä... ensinnäkin Ruotsissa ja Venäjällä kultaisetnoutajat seisovat huomattavasti pidempiä aikoja takajaloillaan. Ehkäpä sitten Ruotsin ja Venäjän kultaisetnoutajat ovat sitten rakenteellisesti erilaisia kuin Suomen kultaiset???


Minä kuitenkin olin laittanut koreografiaan takajaloilla (ja lyhyen ajan) kävelyn ihan ohjelman loppuun varmistaen sen että koira on ehtinyt jo lämmetä - lisäksi Daisy on käynyt säännöllisesti hierojalla ja nykyään suomen parhaimmistoon kuuluvalla osteopaatilla hoidoissa, koska varmistan sen ettei jumeja synny ja koiran rakenne on kunnossa (ei selkävikoja ym.ym.). Mutta samalla voisi kysyä: onko hypytkin sitten liian raskaita? Mitä enää voi tehdä koiran kanssa (muuta kuin seuraamista ja pyörimistä) jos kaikki liikkeet ovat liian raskaita? Miten sellaisesta voi tehdä voi-luokan ohjelman?

Sitä paitsi Daisy tarjoaa (kun kerjää nameja esim kesken nometreenien) tuota takajaloilla seisomista. Jos se tuntuisi epämiellyttävältä niin ei kait tuo noutaja itse liikettä tarjoaisi? Pitäisikö minun sanoa Daisylle: "soo-soo, eipäs tehdä tuollaista ettet vaan rasitu"...

Minulle tuli hetken sellainen olo että nyt luovutan. Jätän freestylen unholaan ettei tästä mitään tule kuitenkaan. Luovutan.Luovutan. Luovutan... Automatkalla purnasin ja purnasin asiaa (kiitos vaan Kapa kun jaksoit kuunnella!!!). Ja ehkäpä (huom EHKÄ!) me nuo kisat vielä käydään mihin olen jo ilmoittautunut. Voi olla että sen jälkeen en enää jaksa koska paha mieli tästä tänään ainakin vain tuli :(

Tällä hetkellä koiratanssin harrastaminen hipoo absuluuttista nollapistettä. Ei ihan sinne asti onneksi mennä, kiitos muutaman ulkopuolisen ihmisen - jotka olivat yleisössä joilta saimme Daisyn kanssa erittäin positiivista palautetta.

Mutta tässä tuomarien pisteet:
Marita Packalen: tekn 40/42=82 / tait 44/40=84 / yhteensä: 166
Mari Väänänen: tekn 40/40=80 / tait 40/39=79 / yhteensä: 159
Johanna Saariluoma: tekn 36/41=77 / tait 41/37=78 / yhteensä:155
Keskiarvo: tekn 79.66 / tait 80,33 /yhteensä: 160
(eli tekniset pisteet jäivät 0,34 pisteen päähän sertistä...)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti