lauantai 8. maaliskuuta 2014

RSKK:n Tokotreenit

Tänään meitä oli neljä koirakkoa treenailemassa tokoa. Jokaisella oli puoli tuntia aikaa treenata. Cindyn treenit alkoivat höyryjen poistolla jonka jälkeen aloitimme treenit.

Seuraaminen: tämä suoritus videoitiin koska halusin nähdä minkälainen vaikutus on kun kävelen hitaammin. Itseni mielestä kävelin TOSI hitaasti - mutta kun videolta tätä katselin niin ei se yhtään liian hitaalta näyttänyt. Edelleen Cindy hieman keulii, varsinkin tänään kun koissilla oli vire silti hieman liian korkealla kun aloitettiin treenit. Mutta, huima ero oli näissä! Tästä lähtien kävelen siis hitaammin. Tässä se video todistusaineistona:



Sitten opetin Cindyn kiertämään - ja Cindy hokasi tämän hetkessä. Tähän sitten muutama pysäytys, mutta pääasiassa Cindy vain kiersi. Tälle liikkeelle on hyötyä myös tulevaisuutta ajatellen (merkki).

Tässä vaiheessa otin Cindyn kanssa tauon ja laitoin Cindyn makaamaan Lepää-käskyllä katsomaan muiden treenejä. Todella hyvin rauhoittui aloilleen. Alkaa pikkuhiljaa tuo ON-OFF nappi löytymään :)

Toinen setti:
Kaukokäskyt: häiriössä, eli Katri ystävällisesti seisoi Cindyn vieressä näyttämässä milloin annan käskyn - ja toisella kerralla seisoi hivenen Cindyn selän takana ja melko lähellä vielä. Ja Cindy teki nappisuorituksen molemmilla kerroilla. Takapalkalle vapautus. Tekniikka sanoisinko täydellinen! Nyt sitten pitäisi vielä loppuosa treenata tähän liikkeeseen (palaaminen koiran luokse - ja sivulle) niin sitten liike on valmis :)

Hyppy: Cindy istui nopeasti ekasta käskystä ja palkkasin heittämällä namin Cindylle, näitä muutama toisto ja sitten koko liike. Tämäkin liike alkaa olemaan kunnossa :)

Tunnari: törppöjä useahko maahan ja oman piilotin yhden alle. Häiriöksi törppöjen viereen kasa tunnarikapuloita. Ideana opettaa Cindylle ettei näistä muista välitetä - vain se oma tuodaan ja hajuaistin avulla. Ensimmäisellä kerralla juoksi suoraan kasalle - kielto ja sitten menin Cindyn kanssa törppöjen lähelle ja pyysin etsimään oman. Ja sieltä se oma löytyi. Toisella kerralla Cindy meinasi lähteä kasalle, kielto - uskoi heti - toistin oma-käskyn ja hienosti Cindy löysi oman kapulan. Palautuksiin ja muihin seikkoihin paneudutaan myöhemmin. 

Hyvät treenit kerta kaikkiaan. Cindy on kyllä taitava kakara :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti