tiistai 18. maaliskuuta 2014

HauHaun tokotreeneissä Cindyn kanssa

Illalla suuntasin Cindyn kanssa Lotta Vuorelan hallille joka on kyllä ihanan lämmin halli! Tehtiin kahdessa osassa liikkeet ja jokaisella koirakolla oli aikaa 8min x 2. Me aloitimme Cindyn kanssa:

Otin aiheeksi kaukokäskyt joissa on ollut tuota jämähtämistä. Nyt tehtiin niin että vein pallon Cindylle takapalkaksi ja Cindy nousi tällä kertaa joka käskyllä hyvin. Tämä on kyllä outo liike. Aina kun olen päättänyt että ongelmaa jämähtäminen treenataan niin sitä ei sitten esiinnykkään. Mutta hyvä näin. Koska kaukot menivät hyvin otin aiheeksi jäävät liikkeet - ja lähinnä edistäminen seuraamisessa. Edistihän Cindy - mutta kouluttajan mukaan ei se niin pahalta näytä. Ainut suuri ongelma tässä liikkeessä on minun vartaloavut (jotka ovat pienentyneet - mutta edelleenkin niitä on... huoh) joita teen ihan tiedostamattani.

Sitten Cindy meni tauolle kun oli muiden koirakoiden vuoro treenata. Kun ensimmäinen kierros meni otimme paikkamakuut. Cindy pysyi hyvin maassa ja oli rauhallinen vaikka viereinen koira nousi monta kertaa. Otimme noin kaksi minuuttia ja olin piilossa. Tosin jämähti tässä maahan enkä saanut nousemaan perusasentoon ensimmäisellä käskyllä. Useita toistoja tein niin että jätin Cindyn maahan - palasin Cindyn viereen ja käskin istumaan... mutta ei kun ei. Nuori noutaja vain makasi. Saatiin onneksi sitten onnistuminenkin ensimmäisellä käskyllä lopuksi. Tätä täytyy muistaa ehdottomasti treenata!

Sitten toiselle kierrokselle ja otin aiheeksi noudon liikkuroituna. Ensimmäisellä kerralla Cindy karkasi liikkurin "käsky"-sanalla. Muilla kerroilla ei enää karannut, teki ihan älyttömän kierron selän takanani kun palautti kapulaa, tätä vahvistin sitten palautuksen osalta "Sivu"-käskyllä. Kaunista ottamista kapulasta treenasimme niin että noutokapula oli esteen edessä kiinni. Ote oli heti kauniimpi kapulasta - ja palautukseen edelleen "Sivu"-käsky. Alkoi olemaan aika kaunis nouto!

Mukavat treenit - ja niin tarpeelliset, sillä viikon päästä ollaan menossa RSKK:n tokokokeeseen starttaamaan AVO-luokka. Kisakirjekkin saapui tänään s-postiini. On se niin jännää, mutta toisaalta on kiva mennä kokeilemaan Cindy ADHD:n kanssa ihan virallisia kisojakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti