lauantai 11. tammikuuta 2014

RSKK: Cindy tokotreeneissä

Tänään töiden jälkeen "pirteänä" RSKK:n hallille treenailemaan Cindyn kanssa tokoa. Tänään oli aiheena treeneissä

  • Paikallamakuut
  • Häiriötreenit

Ensiksi aloitettiin luoksepäästävyydellä - ja niinkuin arvata saattaa Cindyn takapuoli ei pysy maassa kun ihminen tulee tarpeeksi lähelle. Cindy kun niin rakastaa ihmisiä!!! On tämä vaikea liike (=kunpa pääsisi ALO-luokasta eroon).

Sitten paikallamakuu, 2 minuuttia. Hyvin pysyi paikalla koko ajan vaikka vieraita koiria oli vieressä makaamassa. Muutaman kerran pää kääntyili - mutta tällä kertaa oli suht´koht rauhallisen oloinen. Olin tosi tyytyväinen Cindyyn.

Häiriötreenit: pujottelua ihmisten ja koirien lomassa. Seuraamista ja perusasentoa ihmisten lähellä jne. Alkuun sujui melko hyvin ja sain Cindyn pysymään kontaktissa - melko usein kontakti katkesi mutta otti käskystä uudelleen kontaktin. Ilmeisesti väsymys alkoi noutajaa painamaan sillä loppua kohden alkoi kontakti olla aivan tiessään. Vaikea treeni ylisosiaaliselle noutajalle. Ja vielä hyvin nuorelle sellaiselle. Silti ehdottomasti tärkeä treeni, tosin kisamotivaatiota tämä ei nostanut: sillä häiriötä riittää myös viikon päästä kisoissa. Mutta toisaalta ne kisat on jossain vaiheessa aloitettava ja pitäähän minun nähdä mitä asioita meidän pitää treenata jotta se 1-tulos sieltä kisoista jossain vaiheessa tulisi. Tämä on tätä: "kyllä se kotona osaa" -osastoa ;)

Lopuksi vielä paikkamakuu: tällä kertaa häiriötä oli yllin kyllin nuorelle noutajalle. Rivin päässä hieman vinkumista ja viereinen koira nousi istumaan ja koira käytiin laittamassa uudelleen maahan. Cindyn häntä vispasi vimmatusti tässä vaiheessa joten menin palkkaamaan Cindyn maahan jotta ei tulisi epäonnistumista. 

Vaikeat treenit, mutta hyvin antoisat. Eli häiriötä pitää saada ehdottomasti jatkossakin!

***

Eilen sain puhelinsoiton eläinlääkäriltä. Daisyn kilpirauhasarvot olivat saapuneet ja kilpirauhasen vajaatoimintaa Daisylla ei ole. Helpottava tieto: Daisy ei tarvitse lääkitystä. Mutta toisaalta huono: vieläkään ei sellaista sairautta (atopiaa lukuunottamatta) ole löytynyt joten paranemista on turha myös siis odotella.


glitter-graphics.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti