perjantai 17. tammikuuta 2014

Freestyleä, eläinlääkäriä & Tokoa

Vapaapäivä. Ja tämä päivä meni aika tiiviisti koiramaisissa tunnelmissa. Aamulla suuntasin RSKK:n hallille - tällä kertaa treenasin vain Daisyn kanssa koska illalla oli Cindyn ohjatut tokotreenit.

DAISY (freestyle)
Vire oli tänään aivan mahdoton!!! Enpä ole pitkään aikaan nähnyt Daisya noin energisena ja villinä. 
Ohjelma meni kuitenkin todella hienosti - tosin tuon ylivireen takia tuli paljon haukahteluja... sehän ei hyvä ole jos kisoissa näitä tulee näin paljon. Mutta näitä asioita on vaikea treenata koska niitä tulee oikeastaan enemmän silloin kun Daisy on liian innoissaan. Kisoissa tällaisesta kyllä rokotetaan aika ankarasti.
Noin 20 minsaa treenasin Daisyn kanssa - ja 10 minsaa kultaiset riekkuivat sitten pallon kanssa keskenään.



Hallilta ajelin Mustiin & Mirriin sekä Petpointtiin. Käväisin Cindyn kanssa - koska ajatuksena oli ostaa Cindylle oma BOT-loimi... mutta eipä niitä valikoimassa ollut. Kuulemma netistä saa tilattua. Joo, tiedän: mutta olisi ollut kiva päästä sovittamaan. Lisäksi etsin Cindylle Canny Collar vedonesto pantaa: tarkoitus ei ole käyttää sitä ikuisesti vaan tämän pahimman "en pysty keskittymään (hajuja!!!)" - kauden. Mutta eipä löytynyt kokoa. Huoh. Jos jotain positiivista tästä etsii niin: tuli tällä kertaa halvaksi sillä lähdin molemmista liikkeistä tyhjin käsin.

Sitten ajelin eläinlääkärille, Daisylla oli korvakontrolli:
"Daisyn korvat erittelevät edelleen tummaa. Daisyn molemmissa korvissa runsaasti tummaa, ruskeaa eritettä. Tärykalvoja ei päästä luotettavasti arvioimaan. Eritteessä normaalia enemmän hiivasoluja, mutta määrä vähentynyt merkittävästi viime käynnistä. Korvapuhdiste CerumAural kahdesti päivässä kontrolliin saakka. Korvakontrolli 10 päivän kuluttua. Hyvää vuoden jatkoa ihanalle Daisylle!"
Tämä korvapuhdiste on öljymäisempi ja tällä pitäisi saada sitten tumma erite pois syvemmältä paremmin. Mutta hyvä kuitenkin että parempaan suuntaan mennään. Daisy tosiaankaan ei oireile noita korviaan, kultsikan mielestä varmaan se on ihan normaali olotila koska tämä vaiva on ollut pennusta asti: krooninen hiivan aiheuttama korvatulehdus. Tosin Daisy varmasti kuuroutuu ennen aikojaan, toistuvat tulehdukset kuitenkin ovat tehneet vaurioita kuuloelimiin.



Illalla suuntasin sitten Jankk:n hallille jossa oli tänään KHN:n (Kanta-Hämeen noutajat) tokotreenit. Aiheina tänään seuraaminen, tunnistusnouto, merkki ja paikallaolo. Ja ne ketkä halusivat saivat kisamaiset treenit yksinään. Ja toki: minä halusin sillä Cindylla on ylihuomenna ensimmäinen tokokoe (kääk!).

CINDY TOKO (alokasluokan liikkeet ja omat pisteeni)
  • Luoksepäästävyys: ei se takapuoli edelleenkään pysy maassa. Aika villisti syöksyi syliin asti. Pörsti varmaan antaa sunnuntaina: 6 (1x)
  • Paikallamakuu: pysyi hyvin vaikka vierestä lähti yksi noutaja liikenteeseen, hivenen rauhattoman oloinen: 9,5 (3x)
  • Seuraaminen hihnassa: Vasempaan käännös vielä hivenen hankala. Edisti jonkin verran. Kontakti katkeili: 7,5 (2x)
  • Seuraaminen vapaana: Kuten yllä. 7,5 (4x)
  • Liikkeestä maahanmeno: Jäi seisomaan: 0 (2x)
  • Luoksetulo: Vauhdikas ja hieno, tosin vinoon perusasentoon: 9 (3x)
  • Liikkeestä seisominen: Upea, mutta istui ennen käskyä: 8 (2x)
  • Hyppy: Oikein mallikas: 10 (2x)
  • Kokonaisvaikutus: Innokas ja teki töitä häntä heiluen. 9 (1x)
 Elikkäs omat pisteeni Cindylle: 151,5p / 2-tulos 

Tunnaria en halunnut treenata sen paremmin. Treenasin ainoastaan tunnarikapulan suussa pitämistä (ei saa pureskella) ja meni aika mallikkaasti. Tästä lähden liikenteeseen ja sitten kun Cindy oppii pitämään suussa - ja palauttamaan kapulan pureskelematta alan treenaamaan tunnistamista. Meillä ei tosiaan ole kiire tämän kanssa. Kakara on kuitenkin vasta 10 kuukautta.

Merkkiä en ole treenannut. Jossain vaiheessa kokeilin - mutta silloin oli "kaikki suuhun vaihe" joten päätin siirtää merkin opettelun tuonnemmaksi. Tänään Cindy ei enää halunnut napata merkkiä suuhun vaan kiersi imuttamalla merkin. Eli, jossain vaiheessa sitten voidaan tätä aloitella.

Summasummarum päivän treeneistä: On mulla taitavat kultaiset!!! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti