keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kultaisten kanssa hallilla & Daisyn eläinlääkäri

Aamulla, tai no oikeastaan oli jo aamupäivää niin suuntasimme Daisyn ja Cindyn kanssa hallille treenailemaan. Kapa oli mukana ja otti valokuvia treeneistämme. 

CINDY TOKO
- Makuulta ylösnousuja: eli ongelmana ollut se että Cindy jämähtää maahan eikä nouse ensimmäisestä käskystä perusasentoon. Paljon toistoja ja palkkaa. Tätä täytyy kyllä vielä jatkaa.

- AVO-luokan jäävät: loppuosiota lähinnä treenailimme eli sitä että Cindy olisi paikallaan vaikka kierrän koiraa. Makuullaan pysyy hyvin paikoillaan jo eikä mene lonkka-asentoon vaikka kierrän takaa. Seisominen on vielä vaiheessa mutta selvästi Cindy alkaa hoksaamaan mitä haluan. Etupalkalla tehtiin, tämä toimii hyvin - muutaman kerran kokeilin ilman etupalkkaa ja onnistuikin. Mutta varma tämä liike ei ole vielä. 
- AVO-luokan kaukot: paljon tehtiin maasta istumista ja siitä takapalkalle vapautus. Meinaa jämähtää paikoilleen. Toistoja vain lisää siis! Varsinkin silloin jämähtää kun on vähänkin häiriötä, eli tässä on vielä pitkä tie ennenkuin liike on kisavalmis. Mutta: tekniikka on Cindylla hyvä! Ei hivuttaudu eteenpäin vaan menee hissinä istumaan ja maahan.
- AVO-luokan hyppy: aika hyvin jo tajuaa istua hypyn jälkeen mutta aika helposti kyllä kiertää esteen kun pitäisi takaisinkin päin hypätä. Tehtiin toistoja niin että jätin Cindyn esteen toiselle puolelle ja pyysin hyppäämään ja perusasentoon.
- VOI-luokan ruutu: ensimmäistä kertaa tätä treenattiin ja ihan täydeltä matkalta pystyin lähettämään. Cindy kyllä irtoaa kun palkkaa on tiedossa ruudussa. Laitoin namit alustalle - tarkoitus opettaa Cindy juoksemaan tälle targetille vaikka olisi tyhjä. Kerran tehtiin myös niin että lähetin tyhjälle ja Kapa heitti samantien pallon Cindylle. 













DAISY RALLYTOKO
Eli tosiaan nyt freestyle välillä tauolle ja hiomaan RallyTokon mestari-luokan liikkeitä. Tänään minun piti treenata myös siirtymistä toiselle puolelle minun edestäni, mutta deme iski ja unohdin.
- Merkki: Lähetin merkille ja kävelin eteenpäin ja kutsuin Daisyn merkiltä sivulle. Aluksi meinasi mennä liian kauaksi merkistä mutta kyllä vanha tokokoira sitten muisti kuinka se merkki tehtiinkään.
- Putki: Tämä on Daisysta kivaa! Ja ihmeen hyvin putken sisältä kuunteli "sivu"-käskyn eli putken jälkeen tuli samantein sivulleni. 


DAISYN MUUTA TREENIÄ:

- Tokon EVL-luokan ruutu: merkille hienosti, ruutuun lähti hienosti - mutta jäi aika eteen ruutuun. Mutta toko onkin tauolla. Kunhan kokeilin kun Daisyn ilme kirkastui kun näki että ruutua laitoin paikoilleen.
- Kepit: tätäkin ihan huviksemme - koska Daisy noista kepeistä niin tykkää! 






Mukavat treenit oli ja vaihtelua normitreeneihin. Hallilta sitten kotiovelle ja Kapa jättäytyi pois kyydistä ja minä jatkoin matkaani eläinlääkäriin. Daisylla oli tänään korvakontrolli ja korvat eivät ole vieläkään kunnossa. Sen tiesin kyllä jo etukäteen kun Daisya sinne vein. Ihanan kallista tämä koiran sairastaminen...

Tässä eläinlääkärin teksti:
"Daisy tuotiin klinikalle korvatulehduksen jatkohoitoon. Daisyn korvat olivat paremmat, mutta vielä erittelevät.
Daisyn korvista erittyi näytelasille tummaa eritettä. Mikroskooppisessa tutkimuksessa on molemmissa korvissa edelleen yksittäisiä taudinaiheuttajia. Otoskooppisessa tutkimuksessa Daisyn oikean korvan korvakäytävä oli turpea ja nystyrämäinen. Likaa ei juurikaan ollut. Vasemman korvan korvakäytävä oli täysin tukossa tummaa likaa. Kummassakaan korvassa ei tärykalvoa päästy näkemään.
Jatketaan Daisyn korvatippakuuria vielä 5 päivän ajan, kerran päivässä. Korvien putsaus kerran päivässä, varsinkin vasemman korvan, kontrolliin asti. Suun kautta kortisoni erillisen ohjeen mukaan. Kontrollikäynti n. 10 päivää viimeisen tippa-annoksen jälkeen.

Hyviä vointeja reippaalle Daisylle"
Eli mukaan eläinlääkäriltä lähti Prednisolon kortisoni kuuri sekä tilaamani allergiaruoka. 


Eläinlääkärin jälkeen lähdin äitini (en ole ehtinyt pitkään aikaan nähdä omaisiani) ja koirien kanssa 8 km:n lenkille. Puolet matkasta oli metsäpolulla kulkemista ja kultaiset saivat riekkua vapaana.

Nyt ei tosiaan ole vähään aikaan kisoja tulossa opintokiireiden takia - ja nyt ei ainakaan Daisylla olisi mahdollistakaan kisata koska on kortisonikuurilla. Treenaamaankaan emme ehdi nyt niin usein kun normaalisti, mutta pahimmat kiireet hellittävät onneksi kuukauden kuluttua kun saan yhden näytön suoritettua. Voihan opinnot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti