tiistai 1. huhtikuuta 2014

Nomeiluja (videoineen), freestyleä, tokoa ja BH:ta

Tänään minulla oli vapaapäivä ja aamupäivällä suuntasimme metsään treenailemaan Kapan ja kultaisten kanssa:

CINDY
Eilisestä viisastuneena yritin tehdä hieman järkevämmät treenit kun sain hieman vinkkejäkin treeneihin, joten:

Kakkosmarkkeeraus:
 ensimmäinen kakkosmarkkeeraus tasamaastolla. Tämä meni oikeaoppisesti. Seuraavat markkeeraukset niin että ensimmäinen lensi metsään ja toinen tasamaastolle. Cindy katsoi tarkkaan molemmat pudotukset, haki tasamaastolta ensimmäisen - uusi lähetys ja Cindy lähti metsään mutta meni ihan hakemiseksi. Poistui metsästä alueelle jossa ensimmäinen dami oli ollut. Keskeytys. Kapa haki damin pois metsästä - näytti Cindylle että täällä se oli. Uusi yritys. Sama toistui kuin edellisellä kerralla - metsään markkeerattu meni hauksi, mutta tällä kerralla pysyi alueella. Seuraava oli sentään onnistunut kakkosmarkkeeraus (noh... ei sekään ihan tyylipuhdas ollut...). Ja lopetettiin tämä treeni tähän.
Ohjaustehtävä: sokkona eteenlähetys linjalle jossa kaksi damia peräkkäin, haki kauimmaisen ensin. Uusi lähetys ja lähihakupillityksellä pysähtyi lähemmän damin kohdalle. Tämä onnistui ihan hyvin. Video tästä:

Hakualue: kahdeksan damia pienehköllä alueella, Cindy sai hakea 4 damia, aikaa reilu kolme minuuttia meni tähän. Tänään hakualueen takaosassa oli 6 damia ja 2 damia keskialueella. Cindy haki yhden keskialueelta ja kolme takaosasta. Video tästä:

DAISY
Hakualue:
Cindyn jälkeen pääsi Daisy tyhjentämään loput neljä damia hakualueelta. Loistavasti Daisy työskenteli häntä heiluen ja Cindy katseli Daisyn työskentelyä ja sitä että niitä dameja oli edelleenkin siis hakualueella. Video tästä:


Sitten ajelimme kentälle ja otin Daisyn kanssa vielä freestyleä. Ihan onnettomat koiratanssitreenit tänään. Ohjaaja ei tiennyt mitä on tekemässä kun ei osaa koreografiaa, Daisy turhaantui ja haukkui. Plaah. Tuli sellainen olo ettei me kisoihin kyllä sunnuntaina lähdetä. Mutta katsotaan nyt miten saan helpotettua koreografiaa niin että Daisy osaa - ja minäkin osaan... jos saataisiin ylihuomenna hieman onnistuneemmat treenit. Päätän sitten niiden treenien jälkeen mennäänkö sunnuntaina kisaamaan vaiko ei.

Illalla suuntasimme sitten HauHau:n tokotreeneihin. Tällä kertaa otin molemmat koirat mukaan koska ajattelin että jos kouluttajalle sopii otan toisella kierroksella Daisyn kanssa treenit Cindyn sijasta.
CINDY
Ohjattu nouto: ensimmäinen kerta kun lähetin Cindyn ohjatulle, meni heti ohjatulle kapulalle - mutta... pureskeli kapulaa aika lailla. Mistä tuo noutaja on nyt tämän keksinyt? Eli sitten tehtiin hieman vain palautusharjoituksia ilman noutoa. Sivulle tulee niin että tekee todella pitkän kaarroksen selkäni takana. Joten treenailtiin sitten perusasentoa. Tässä onkin sitten työtä että saa tuon selkäni takaa olevan käännöksen pois tästä liikkeestä.

DAISY
BH-treeniä, seuraamisosuus ok. Vasempaan täyskäännös oli vähän kökkö tällä kertaa, tätä täytyykin muistuttaa Daisylle. Seuraamisesta istuminen ok. Seuraamisesta maahanmeno ok... mitä nyt ohjaaja antoi jälleen hirmuisia vartaloapuja vaikka Daisy ei todellakaan niitä tarvitse. Luoksetulo eteen... tämä olikin aika hauska. Kokeilin "Close"-käskyllä saada Daisyn eteen istumaan luoksetulossa mutta Daisy tarjosi sitten luoksetulon seisomista ja maahanmenoa. Hah. Kouluttaja sanoi että kutsu vaan luokse joten kokeilin. Kädet laitoin eteeni jotta Daisy tajuaisi tulla siihen. Käsky "Daisy-Tule" ja Daisyhan tuli nätisti eteeni ja siirtyi käskystä perusasentoon. Sitten vielä tehtiin kahdeksikkoa ihmisryhmässä, hyvin meni sekin. 
BH on kyllä siitä vaikea juttu että seuraamisosuus on tolkuttoman pitkä (nyt ei edes tehty täysi pitkää suoraan seuraamista) ja se että kukaan ei käskytä niinkuin tokossa. Eli ihan itse pitäisi muistaa kaavio ja laskea mukamas askeleitakin samalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti