perjantai 11. huhtikuuta 2014

Cindylle malttia (= back to basic videoina) & Daisyn freestyleä & illalla KHN:n tokotreenit

Olen tässä muutaman päivän funtsinut että miten saan Cindylle malttia lisää. Aivot ovat raksuttaneet ja eilen illalla sen sitten keksin mitä teen: palataan taaksepäin reilusti ja kehitetään malttia pikkuhiljaa. Ensin piti miettiä ne ongelmat (nomepuolella siis).

ONGELMAT:
  • Hihnassa seuraaminen nometilanteessa (muuten osaa kävellä nätisti). Osaa seurata vapaanakin paremmin - Cindy on jotenkin ottanut noutaja taluttimen vapautuskäskyksi. Toisin sanoen ei keskity kun hihna on kaulassa.
  • Palautukset, näissä on alkanut tiputella damia lähettyvilläni. 
  • Kiihtyminen dameista ja ylipäänsä mahdollisuudesta päästä tekemään noutohommia.
  • Damista luopuminen.
  • Ympäristön vaikutus kiihtymiseen: kotona eikä hallilla kiihdy liikaa, ulkosalla kentällä kiihtyy jonkin verran. Metsässä jo huimasti.
ONGELMIEN RATKAISU:
  • Ympäristö: aloitetaan helpommasta ympäristöstä ja siirrytään pikkuhiljaa vaikeampaan ympäristöön.
  • Hihnassa seuraaminen: aloitetaan ilman hihnaa (joka on helpompi), sitten hihna kaulaan ja täsmälleen samanlaista treeniä kuin ilman hihnaakin. Tämä siksi että Cindy yhdistäisi sen ettei tilanne muutu mihinkään on hihna kaulassa tai ei.
  • Palautukset: käsitargetin opettaminen, noutomatkan minimointi.
  • Kiihtyminen dameista: dameja esille ja erilaisia treenejä dameilla ja niitä ei saa ottaa.
  • Luopuminen (dameista): Cindy saa kantaa damia, irroittaa otteen vauhdissa. Itse pidän damia kädessäni, sitä ei saa tavoitella kädestäni.
Tänä aamuna suuntasin sitten Cindyn ja Daisyn kanssa hallille. Otin kameran mukaan jotta sain videoitua Cindyn "back to basic"-treenit. Hallin valitsin siksi koska Cindy osaa siellä olla nätisti ja rauhoittua. Nämä treenit menivätkin ympäristön muutoksen takia melko hyvin joten seuraavaan vaiheeseen siirrytään piakkoin -  eli ulos kentälle treenaamaan jossa kiihtyy hieman, mutta ei överipaljon. Kun ulkona kentällä alkaa sujumaan vaikeutetaan ympäristöä. Palautuksen ja noudon yhdistän sitten paremmin kun päästään käsitargetin opetuksessa siihen dami-vaiheeseen pikkuhiljaa. Tässä on Cindyn malttitreenit videoina, kaikkia näitä ei otettu putkeen vaan Daisy treenasi välissä freestyleä.

VIDEOITA CINDYN MALTTITREENEISTÄ:
1. Käsitargettitreeniä (ei olla vielä damivaiheessa)

2. Seuraamista ilman hihnaa ja hihnan kanssa (= sama asia, on hihna tai ei)


3. Damikäytävä seuraamista ilman hihnaa ja hihnan kanssa.


4. Siipidamin kantamista nätisti hihnassa (damikäytävä)


5. Malttia (damien heittelyä Cindyn ympärille)


6. Malttia2 (siipidamin ympäri menoa ilman hihnaa ja hihnan kanssa)
7. Siipidamin noutaminen + palautus (lähettyviltä). Siipidamista luopuminen ja kädestä ei oteta!



DAISY FREESTYLE
Tänään hioin koreografiaa loppuun ja Daisyn kanssa pari kertaa käytiin koko ohjelma lävitse. Meni aikas hyvin vaikka itse sanonkin! Ihan loppuosiosta en ole ihan varma onko koreografia siltä osin valmis. Mietitään asiaa. Daisy oli aivan innoissaan kun pääsi tekemään!

Treenien jälkeen jäin ulkoilemaan kultsutyttöjen kanssa. Daisy tuijotti minua ja teki temppuja
(= kerjäsi nameja) ja Cindy juoksi niin paljon kun jaloista lähti pitkin kenttää - sellaiset hömelöhepulit. No saipahan purkaa ylimääräistä energiaa pois :D


----

KHN:n TOKOTREENIT
Illalla oli sitten kevään viimeinen KHN:n järjestämä TOKOkoulutus. Nyt on ollut tosiaan hieman hiljaista Cindyn tokorintamalla koska olen keskittynyt nyt enemmän tuohon nomepuoleen. Tänäänkin suurimman osan ajasta vaan istuskelin Cindy vierelläni ja muutama liike otettiin:

Paikkamakuu: Kääntyi lonkalleen, oli rauhallinen.
Paikalla istuminen: Nätisti istui paikallaan.
Ruutu: targetille lähetys ja käsky seistä ruudussa. Sekä ekaa kertaa tehtiin ilman targettia. Tosi hienosti etsi ruudun paikan. Ei voi kuin ällistellä tuon nuoren noutajan oppimiskykyä. Ja miten nopeat reagoinnit seisomis-käskyyn. Wau!
Kauko-käskyt: istu-maahan vaihdot jotka teki upeasti. Takapalkalle vapautin. En halunnut tehdä liikkeen omaisesti nyt kun tokoa ei kauheasti olla treenailtu. Kouluttaja lupasi lähettää minulle videoklipin kuinka opettaa seisominen niin että painopiste etujaloilla. Tämä on kuulemma tullut suosioon. Itse opetin Daisylle aikoinaan sekatekniikalla koska koiran koko / ja etupainoinen ruumiinrakenne oli sellainen että oli helpompi opettaa niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti