lauantai 12. huhtikuuta 2014

Nomeiluja & Freestyleä

Tänään suuntasin Cindyn ja Daisyn kanssa kentälle koska ajattelin (alunperin) tehdä malttitreeniä Cindylle ja Daisylle sitten ihan noutotreeniä. Ajatukset muuttuivat sitten treenatessa...

CINDY
Seuraaminen: seuraa nätisti kentällä, heinikkoon kun mentiin kävelemään (paljon hajuja) niin otti häiriötä ja seuraaminen vaikeutui heti. Hihnassa edelleen vaikeampaa kuin ilman hihnaa. Eli jatketaan heinikko seuraamista ja kun se alkaa sujumaan niin ettei Cindy ota häiriötä tällaisesta maastosta siirrytään astetta vaikeampaan maastoon.




Malttia: damien heittelyä Cindyn ympärille: ei ongelmaa - eikä yrittänyt kädestäkään viedä damia.
Palautukset: kokeilin ensin käsitargetilla ja sitten kokeilin ihan damin palauttamista, hokasin että nyt kun oltiin treenailtu tuota käsitargettia niin Cindy alkoi helpommin räkimään damia. Pitoharjoituksia ja palautuksia normi tyyliin, niin että laitoin Cindylle suuhun damin ja se piti palauttaa rauhallisesti minulle. Toimi. Mutta kun pääsi hakemaan damia alkoi leikittely. Konahdin kunnolla tästä pelleilystä jonka jälkeen palautukset tulivat käteeni asti jälleen. Oliko tämä nyt näin pienestä sitten loppujen lopuksi kiinni? En vain heti silloin alkuun (kun tätä alkoi esiintymään puuttunut siihen, aikaisemmin palautukset olivat hyvät) puuttunut tähän kun luulin että noutajalla on vain huono ote - ja dami nyt sattui tippumaan... kunnes se alkoi olemaan joka kerta sama juttu, jolloin hokasin ettei tämä nyt olekaan vahinko vaan ihan tahallista.


Eteenlähetykset: sujuivat hyvin, palautukset kauniit.
Kaksoismarkkeeraus: meni hienosti ja päästiin testaamaan "vaakkupilliä" markkeerauksessa (jonka ostin Pirkan dameista). Palautukset nätit.
Palautuksen paikka: haluan että Cindy tulee eteen palauttamaan, koska tulee niin vauhdilla että juoksee helposti ohitse. Tätä vielä täytyy hioa.

DAISY
Eteenlähetykset: Menivät hyvin, yhdessä vietiin damit koska Daisylle olen liikaa tehnyt poluilla eteenlähetyksiä eikä osaa edetä suoraan jos polkua ei ole. Joten motivoituna nämä että oppii etenemään suoraan.
Kaksoismarkkeeraus: Hieno!




CINDY & DAISY
Tein eteenlähetyksiä niin että lähetin vuoron perään kultsuja hakemaan dameja. Tässä tuli samalla kunnon malttitreenit Cindylle. Eikä Cindy tässäkään kertaakaan yrittänyt lähteä kun ei ollut oma vuoro. Toisin sanoen: minun mielestäni nuori noutaja malttaa hyvin. Ongelmat eivät ole maltissa niinkään, vaan ihan häiriöherkkyydessä jota nyt sitten kasvatetaan pienin askelin.





___
RSKK:N TOKOTREENIT
Iltapäivällä oli Cindyn tokotreenit, mutta koska meitä oli vain kaksi koirakkoa niin kysyin saanko tulla Daisyn kanssa ottamaan freestyleä. Ja se sopi joten Cindy jäi kotiin lepäilemään ja minä lähdin Daisyn kanssa hallille. Daisy teki kaksi kertaa ohjelman lävitse täydellisesti! Hieno homma sillä viikon päästä olisi koiratanssikisat. Lopuksi vielä Daisy pääsi tekemään palkaksi kepit - niistä kun tuo tykkää niin kovasti. Kerta kaikkiaan loistotreenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti