keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Taipparitreenit: hakualue

Illalla suuntasin Parolaan Cindyn ja Daisyn kanssa, tänään oli ensimmäinen maastokerta. Aiheena hakualue dameilla. Jakaannuimme neljään ryhmään. Meidän ryhmässä oli 3 nuorta flattia, 2 kultsua (Cindy ja Daisy) sekä yksi seitsemän kuukauden ikäinen labbis. Huomasi hyvin että nuorten noutajien kanssa nuo palautukset olivat selkeästi suurin ongelma. 

Hakualueella (motivoituna) 7 damia ja Cindyn laitoin hakemaan niistä 4 damia. Haki vauhdilla, löysi melko nopeasti mutta palautukset olivat ihan aliarvoisia tänään. Viimeinen dameista tuli sentään suht´koht nätisti. Eli Cindylle palautusharjoituksia tiedossa. Palautukset olivat hetki sitten (eilenkin) paljon nätimpiä, tänään oli huonojen palautusten päivä siis. Cindy kävi aivan kierroksilla. Kun saisi kaiken tuon innon kanavoitua työn tekemiseen.

Hakualueelta haki 3 damia, hakualue oli sen verran pieni ja damit etureunassa - ja Daisy teki tuttuun tyyliinsä laajaa hakua (meni kauas), turhautui ja palasi luokseni. Hivenen autettuna sitten haki läheltä vielä yhden damin. Daisy teki muuten nättiä työtä ja palautukset olivat kauniita. Joten hakualuetta jossa dameja paljon etureunassa täytynee tehdä Daisyn kanssa.

Sitten kaikki koirakot kokoontuivat ja ammuttiin starttarilla. Cindy oli tarkkaavainen, mutta ilmeisesti hivenen häkeltyi koska Cindy meni selkäni taakse ja hyppi selkääni vastaan. Pyysin istumaan ja söi nameja. Eli ei tuo kovin stressannut ampumisesta ollut onneksi kun kykeni syömään. Enemmänkin hieman sen oloinen että pitäisikö tässä pelätä vai mikä juttu tämä nyt oikein on.

Vein dameja Daisyn kanssa metsään - koska tein kouluttajalle ja hänen flatilleen hakualueen. Kun taipparitreenit olivat ohitse menin Cindyn kanssa katsomaan kun he työskentelivät. Eli lopuksi Cindylle tuli tällainen malttitreeni. Kiihtyi kovasti, pari haukahdustakin jopa tuli tällä kertaa. Ei meinannut millään pysyä nahoissaan mutta hieman rauhoittui loppua kohden. Voihan höyry!



Viikon päästä on sitten seuraava taipparikerta. Variksia, lokki ja kani on ainakin silloin noutajien treeneissä mukana, mutta vielä ei tietoa tarkemmin mitä treenit sisältävät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti