keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Noudon palautustreenit vol.1 & Taipparikurssilla (riistaan tutustuminen)

Aamupäivällä tuumasta toimeen: eli Cindyn kanssa pieni tuokio noudon palautusharjoituksia. Tosin ollaan sen verran takaisinpäin menty asiassa että Cindy ei noutanut yhtään mitään vaan ideana saada käsitargettiin kestoa. Namin otin käteeni valmiiksi - koska haluan että Cindylla on ajatus siitä että käsieni lähelle kannattaa tulla ja näistä tuli samalla siis luopumistreenitkin (maltti on valttia!). Käsitargetin olen opettanut jo pentuna Cindylle, mutta nyt vaikeutetaan asiaa, eli haluan saada kestoa kosketukseen (nami toisessa kädessä vaikeutti huomattavasti myös treeniä). Olen päättänyt että vasta sitten siirrytään seuraavaan kohtaan (Cindylle dami suuhun ja kosketus käteeni) kun pystyn laskemaan rauhallisesti kahteen. Tätä siis treenataan näin toistaiseksi, eli seuraava vaihe riippuu ihan siitä miten nopeasti Cindy hokaa mitä haluan.

Tässä video "käsitargettiin kestoa -treeni" part 1:
( *järkyttävää kuunnella muuten omaa lässynlässyä videolta... ;) )




TAIPPARIKURSSI - Riistaan tutustuminen

Illalla suuntasin kultaisten kanssa Parolaan KHN:n taipparikurssille. Tänään tosiaan noutajat olivat hihnassa ja ottivat matkalla riistan suuhunsa (jos ottivat). Ensin varis, sitten lokki ja sitten vielä kani. Ja lopuksi vetokanilla tehtiin jälki metsään.

CINDY: nosti kierroksia jo valmiiksi (ennen kuin edes oli riistaa nähnyt). Sitten oli riistaan tutustuminen. Cindy oli hieman sen oloinen ettei tiedä mitä niille tehdä mutta nostanpa kierroksia hieman lisää. Nousi ne riistat maasta mutta ote oli huono (leikittelyä?) ja oikeastaan hivenen epävarmaa ja lisäksi kiihtyi riistan hajusta. Kanijäljen jäljesti todella hienosti. Ja jäljen lopussa palkkasin nameilla (ei annettu höyrynoutajan ottaa riistaa).
Vinkiksi: siipidami (hajuun opettelu), jäinen riista, kanidamilla jälki ja jäljen varrelle nameja jotta rauhoittuisi.
Taippareita ajatellen omat aatokset: EI VIELÄ! Katsotaan myöhemmin (vaikka sitten vuoden päästä) jos Cindy tuosta hivenen rauhoittuisi.


DAISY: ei ollut hihnan päässä vaan sai noutaa riistat, varis tuli käteen, lokki ja kani jalkojen juureen. Sitten Daisy pääsi jäljelle, hukkasi jäljen jossain kohtaa, palasi itsenäisesti jäljelle ja toi suuren kanin käteen asti. Daisyn ote oli hyvä riistoista, oli innokas mutta ei kuumunut. Oli vähän hienoa nähdä noutaja tuollaisena! Ja oikeasti: Daisy on viimeksi kunnolla treenannut riistan kanssa neljä vuotta sitten!
Taippareita ajatellen: KYLLÄ! Täytyy katsoa taipparikokeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti