tiistai 8. huhtikuuta 2014

Nomekoulutuksessa (malttia)

Pieni porukkamme kokoontui tänään Mervi Salon nomekoulutukseen. Olin päättänyt että jos (ja kun) Cindy vain höyryää emme tee mitään muuta kuin malttia. Ja malttitreenithän niistä tulivat. 
Cindy oli ensin hihnassa mutta Mervi sanoi että hihnat pois ja niin löytyi hieman keskittymistäkin Cindylta. Katseltiin muiden eteenlähetyksiä, sitten tehtiin walking up kävelyä (seuraamista rivissä) ja tuli pamaus + markkeeraus ja aina Cindyn vierestä lähti joku koira markkeeraukseen tai ohjaukseen. Kerran Cindy karkasi rivistä markkeeraukseen - mutta tuli takaisin luokse käskystä (eikä saanut hakea damia). Mutta hyvin olisi markkeerannut ;)
Sitten katseltiin Cindyn kanssa muiden työskentelyä hakualueella... ja 2,5 tunnin jälkeen lopulta Cindy luovutti ja meni makaamaan. Sitten nuori kultainen autoon ilman noudon noutoa.

Merviltä kyselin palautustreenistä jonka olin bongannut facebookista ja sanoi että se on oikein hyvä tapa opettaa palautus. Tämä voisi Cindylla toimia - koska sitten olisi selkeä tehtävä joka pitää Cindyn suorittaa, jos tällä tavoin keskittyisi paremmin palautuksiin. Cindy osaa tuon käsitargetin jo, mutta nyt pitää treenata siihen hieman kestoa - ja edetä sen jälkeen pikkuhiljaa damin palautukseen. Tässä tämä video:



Olen ihan varma että Cindysta tulee loistava noutaja vielä kunhan saadaan kaikki tuo virta ja muu hösellys tuohon työn tekoon. Eli nyt treenataan malttia, palautuksia ja välillä voi ottaa ohjauksia jotka eivät ihan niin paljon kuumenna nuorta noutajaa. Tosin ollaan nyt tuolla taipparikurssilla että siellä kyllä tulee varmasti olemaan harjoituksia jotka kuumentavat tuon höyrykattilan, mutta muuten keskitytään nyt näihin asioihin toistaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti