keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Cindy & Daisy taipparikurssilla

Tänä iltana suuntasin kultsulikkojen kanssa Parolaan taipparikurssille. Teemana tänään hakualue sekä haulikkoon totuttaminen.

CINDY
Aluksi otin Cindyn autosta käveltiin hakualueen laitamille, Cindy seurasi
suht´koht nätisti ja istui nätisti katsomassa vierelläni toisen koiran työskentelyä. Hetken läähätti ja pientä tärinää mutta seisoskeltuamme hetken Cindy ei jaksanut enää katsella tiiviisti toisen koiran työskentelyä, tärinä ja läähätys lakkasivat. Sitten pääsi Cindy hakualueelle. Virtaa oli nuoressa koirassa liikaa, ollut kuitenkin työpäiväni kotona, pienellä pissalenkillä ollut joten pieni virtapiikki iski. Damit tulivat hakualueelta nopeasti - mutta eivät käteeni asti vaan jalkojeni lähelle maahan. Näihin puutuin saman tein, pyysin nostamaan ja palauttamaan käteen. Täytyy treenata noita palautuksia nyt tosissaan - ja kokeilla onko vaikutusta jos ensin Cindy pääsisi purkamaan tuota energiaansa hieman pois. Tietää kyllä että ne pitää palauttaa käteen, mutta kun energiaa liikaa ja vauhti hirmuinen niin överiksi menee. 

Kun kaikki olivat treenanneet otin Cindyn viereeni kun haulikolla ammuttiin. Ensin olimme kauempana, mutta laukausten välillä siirryimme aina hivenen lähemmäksi ampujaa. Oli tarkkaavainen, ei pelännyt. Lopuksi kävi haistamassa haulikkoa (ruudin haju) eikä ollut moksiskaan, piti oikein lipaistakkin haulikkoa...

DAISY
Sanoin että Daisy lähtee helposti alueen takaosaan ja avaa vasta sitten nenänsä joten tehtiin niin että motivoitiin lähimmät. Daisy teki hienoa työtä hakualueella. Palautukset kauniit. Tykkäsin!

Ensi kerralla meillä on vesityöskentelyä. Seuraavaa kertaa siis odotellessa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti