tiistai 11. helmikuuta 2014

Mia Skogbergin koulutuksessa

Tänä iltana suuntasin parin tunnin koulutussessioon Lotta Vuorelan hallille - liityin tosiaan nyt myös kevään ajaksi (ainakin) Hausjärven Haukkujen toko/tottisryhmään ja tänään meillä oli ulkopuolinen kouluttaja Mia Skogberg. Ja päälimmäinen ajatus kouluttajasta: uskomattoman osaava/taitava!

Jokaisella meillä oli noin 15 minuuttia treeniaikaa - mutta reilu kaksi tuntia sujui kuin siivillä kun katselimme/kuuntelimme muiden suorituksia. Ja paljon vinkkejä tuli niin seuraamiseen sekä noutoon. Meitä oli yhteensä 7 koirakkoa ja 5 halusi seuraamista ja 2 noutoa. Minulla oli Cindyn kanssa aiheena noudot (lähinnä metallinouto).

Cindy 
Oli aivan ylivireessä (jälleen). Puiselle noutokapulalle täysiä ja täysiä takaisinkin. Tosin Cindy juoksee niin täysiä kapulalle että kapula siirtyy kun Cindy hyökkää kapulalle. Tähän vinkiksi että jättää kapulan seinän viereen tai jonkun esineen taakse jotta joutuu ottamaan kapulan nätisti jotta nosto tulisi kauniimmaksi. Itseasiassa niin tein aikoinaan Daisyn kanssa - mutta olin unohtanut tämän.
Metallikapulalle myös rynnii mutta se on hieman erilaista... eli leikittelee kapulalla koska ei ole miellyttävän tuntuinen. Hetsausharjoituksia niin että ovat oikeasti pitoharjoituksia (leikin varjolla) metallikapulan kanssa, ja tämän työstäminen liikkeeksi vasta sitten kun puukapulan kanssa nouto on täysin kunnossa. 

Tätä sitten harjoiteltiin ja luulen että tämä on ratkaisu noutoihin!
Kysyin mitä teen tuon Cindyn höyryämisen kanssa koska koissi lähtee aivan lapasesta nykyään vähän väliä. Sain tähän vinkiksi että arjessa työstetään malttia ja jos esimerkiksi jos lähtee (siis kun lähtee) luotani haahuilemaan muiden ihmisten luokse niin pannasta kiinni ja tiukka kielto. Käsky esimerkiksi istua ja odottaa laskea rauhallisesti kolmeen mielessänsä ja sitten kehu + palkka. 

Koulutuksessa tuli niin paljon asiaa mutta yritän muistaa niitä asioita joista meille olisi hyötyä.

Seuraaminen: edistämisen korjaukseen joko lelu kainalossa (mahdollisimman taakse kainaloon), hihnan voi ottaa pakotteeksi jos tarpeen (jos ei tarvitse niin pakotetta ei käytetä) hihnan käytössä nopea yksi nyppäys ja EI-sana. Kehu+ palkka kun tekee oikein. Nami kädessä ja namikäsi kainaloon: kun tekee hyvin niin palkka niin että käsi tulee vartalon sivulle (tärkeää palkan suunta). Käännökset: namikäden avulla niin että namit ovat avonaisessa kourassa (isoja nameja) ohjataan koiraa käden avulla jotta koiran tekniikka (takapään käyttö) vahvistuisi. Koiran vapautus niin että koira tulee hakemaan namin (ryöstämään) miltei sylistä. Äänenkäyttö ja vartalon käyttö kehun maksimoimiseksi. Lisäksi käännöksiä 45 asteen kulmassa ihan yhdellä askeleella + palkka apuna vasen käsi ohjaa koiraa pysymään lähellä ja oikea käsi palkkaa (namikäsi kainalossa). Ei tehdä 90 asteen kulmaa jos koira ei osaa käyttää takapäätään vielä kunnolla. Tekniikka kuntoon.

Häiriötreeniä: perusasento - aluksi koiralla ei häiriötä. Kun pitää kontaktia (aluksi esim 3 sek) niin kehu + palkka (taas vartalo+äänenkäyttö kehun maksimoimiseksi). Sitten häiriön kera: jos menee hyvin niin palkka - jos kontakti katkeaa niin terävä nyppäys hihnasta ja kieltosana, kun ottaa kontaktin rauhallinen kehu - odotetaan 3s ja sitten palkka. Toistoja. Pikkuhiljaa voi vaatia aikaa enemmän tai häiriötä lisätä.

Ihan hirveästi tuli asiaa siellä!!! Ei millään muista kaikkea. Mutta kyllä taas treeni-into kasvoi :)

Tässä youtube video Mia Skogberg:n kisasuorituksesta (upeaa katseltavaa!):





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti