perjantai 14. helmikuuta 2014

Cindy KHN:n tokotreeneissä

Tänä iltana suuntasin Cindyn kanssa tokoilemaan Turenkiin KHN:n (Kanta-Hämeen Noutajat) tokotreeneihin. Treenit aloitin Cindyn kanssa jo hallin pihalla koska minulla on nyt pääasiana opettaa Cindylle rauhoittuminen + totteleminen + häiriö. Kovasti Cindy olisi hallin pihalla halunnut käydä morjenstamassa joka ikisen ihmisen ja joka ikisen noutajan: mutta tein selväksi että ei ole sallittua ja hallin sisällekkin mentiin vasta kun Cindy rauhoittui. Cindy omaa ihan älyttömän työmoraalin ja on todella nopea oppimaan liikkeitä. Mutta: liikkeet kärsivät jos yllämainittuja häiriötekijöitä on ilmassa. Joten nämä asiat nyt kuntoon!

Paikallamakuu: en mennyt tällä kertaa piiloon vaan keskityin siihen että Cindy ei asetu lonkka-asentoon ja kävin muutaman kerran korjaamassa kun vaihtoi asennon lonkka-asentoon. Hyvin pysyy paikoillaan.

Kontakti: ilman häiriötä ja sitten käytin hyväkseni lähistöllä olevia koirakoita ja menin lähelle tekemään kontaktia. Kun kontaktia ei tullut, nyppäsin hihnasta ja kielto. Uusi käsky pitää kontaktia ja sitten jo pitikin kontaktin myös häiriössä.

Seuraaminen: edisti, joten tein niin että laitoin hihnan lyhyelle menemään selkäni takaa jotta Cindy ei pystynyt edistämään, eikä edes yrittänyt heti kun huomasi että hihna kiristyi. Eli seuraamisen paikkaa korjailtiin. Lisäksi teimme vasempaan käännöksiä niin että tein vain 45 asteen kulmia koska Cindyn takapuolen käyttö ei ole vieläkään tarpeeksi taitavaa 90 asteen kulmiin.

Ruutu: lähettämistä ruutuun namikipolle. Namikippoa en tule tulevaisuudessa käyttämään koska en halua haistelua ruutu-liikkeeseen. Mutta ensiksi minun pitäisi opettaa Cindylle tassu-targetti + lelun luovutus jotta pääsemme namikiposta eroon. Tässä siis tulevaisuuden treeneihin hommia meille.

Hyppy: pariin otteeseen otettiin AVO-luokan hyppy. Ensimmäisellä kerralla teki hyvin. Vielä tarvitsee takaisin päin hypyssä avun käskyillä: "hyppy" + "sivu". Tulee vinoon sivuun istumaan - ja liian eteen. Tätä täytyy korjata. Toisella kerralla tarvitsi kaksi käskyä istumiseen esteen taakse. Mutta treenikertoihin nähden ällistyttävän hyvin nuori noutaja toimi.

Tykkään ihan hirmuisesti Cindyn vireestä tehdä töitä - nyt pitää tuo vire vaan saada käytettyä oikeisiin asioihin. Että vaikka virettä olisikin vaikka muille jakaa se ei tarkoita että saa tehdä kunniakierroksia ja mennä ihmisiä moikkaamaan kesken kaiken tai jotain muuta sellaista mitä en ole pyytänyt tekemään. Mutta jo tänään Cindy olikin jo paljon paremmin kuulolla. Huomaa varmaan että olen tosissani enkä anna koissin riekkua yhtään enää omia juttujansa.

Upea koira on Cindysta kasvamassa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti