keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pientä nomeilua - ja värihän on pinkki!


Päätin aloittaa bloggailun, tarkemmin sanottuna ehkäpä kuitenkin tämä on minun treenipäiväkirjani... Jos jotain ihmistä sattuisi kiinnostamaan että mitä me touhuillaan. Mutta aikuisten oikeasti tämä lähinnä muistuttamaan minua että mitä ollaan touhuttu ja näkee ehkäpä sen etenemisenkin sitten paremmin. Ja ehkäpä kun kirjoittaa voisi palata ajatuksissa treeneihin ja ehkäpä keksiä jotain parannuksia tuleviin treeneihin.

Tänään lajina nome. Ihan sekin jo innosti nomea treenailemaan että hain postista tänään tilaamani pinkin treeniliivin ja muutaman vaaleanpunaisen damin :)




Laji: Nome
Koira: Kultainennoutaja Cindy, 8 kk
Vire: Korkea (kuten aina), mutta sain rauhoittumaan työskentelytasolle

Treeni: 
- Seuraamista alkuun, Cindy kulki lähelläni nätisti ja rauhoittui työskentelymodeen.
- Ohjaus: Eteen lähetys motivoituna, samaan paikkaan kolme kertaa eteen lähetys, joka toistolla hieman pitempi matka samaan paikkaan. Tämä motivoidusta. Kapa tiputti damit niin että Cindy näki. Ensimmäisellä kerralla "vaihteeksi" Cindy kokeili tarviiko sittenkään palauttaa. Komensin erittäin tiukasti (Cindy on "hieman" kovapäinen). Toi damin minulle, sai kehut.
Toisella ja kolmannella kerralla ei ongelmaa. Ei yrittänyt enää rilluttelua damin kanssa, nopea vauhti ja palautukset kauniit. Kolmannen jälkeen sai pallonsa ja kakara juoksenteli pallonsa kanssa pitkin poikin. Tämä sopii minulle. Riekkukoon kakara lelunsa kanssa mutta ei damien... ;)


- Pysäytyspillitys: Kutsuin Cindya luokse, pysähdyskäsky (jonka Cindy ymmärtää), perään pitkä puhallus jotta yhdistäisi tämän merkin myös pysähdykseksi. Muutama toisto ja Cindyn yli lentävä maailman paras pallolelu.
- Malttitreeni: Meillä kaksijalkaisilla pieni tauko - jonka ajan Cindy käskyn alla muutaman metrin päässä paikallaan. Istui hetken, meni maahan ja rauhoittui. Kehuin rauhallisesti tuokion jälkeen kun palasin Cindyn luokse ja annoin rauhallisesti nameja. Vapautuskäskyyn päättyi paikalloloharjoitus. Tämä on Cindyn kanssa erittäin tärkeää. Hihnaan en voi jättää kiinni mihinkään kun haukkuu ja stressaa. Aloitan tämän harjoittelun siksi käänteisessä järjestyksessä. Ensin vapaana opetellaan rauhoittumaan (joka on Cindylle helpompaa) ja sitten hihnassa sama juttu. 

Treenin jälkeen Cindy autoon - ja Daisyn treeneihin:




Laji: Nome
Koira: Kultainennoutaja Daisy, 5 v
Vire: Normaali, hivenen ehkä matalahko normaaliin verrattuna?

Treeni:
- Taakselähetys. Ihan tahallani jätin kolme damia Daisyn taakse. Daisyn kanssa en ole pitkään aikaan nomea treenaillut joten tämä oli vähän niinkuin testingtesting... 
Yrittihän tuo mokoma noutaja vaihtaa. Tiputti damin suustaan, otti sen mikä alun perin pitikin tuoda ja palautti kauniisti. Toisella ja kolmannella kerralla oli muistutus mennyt perille eikä yrittänyt vaihtaa.
- Kaksoismarkkeeraus motivoituna. Ei valittamista. Upeasti teki noutaja töitä. Tosin palautusvauhti saisi olla hivenen vauhdikkaampi.
- Eteenlähetys motivoituna: tästä motivoidusta huolimatta Daisy karkasi alueelle josta haki aikaisemmin toisen markkeerauksen. Kutsuin Daisyn luokseni ja lyhyellä matkalla uudestaan eteenlähetys motivoituna. Ja niin tuli onnistuminen lopuksi.


Lyhyet ja mukavat treenit kerta kaikkiaan. I like. Ja mikäs sen mukavampaa kuin pinkeissä. Ai niin: jos ihmettelette miksi noutajilla on pannat kaulassa niin syy on se että noutajahihnat jäivät toiseen autoon. Tästä pinkistä kaudestani johtuen päätin tilata tänään uudet noutajahihnat - ja pinkit tottakai ;) (edelliset ovat punaiset... eihän se käy!)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti